maanantai 21. syyskuuta 2009

Ensimmäiset kuvat - first pictures











Työt alkoivat vihdoin ja viimein 21.9. Tässä todisteena ensimmäiset kuvat. Projektinjohtaja Petri sanoo, että taloa pitää siirtää kolme metriä oikealle järveltä katsoen, jotta vältytään räjäytyksiltä. en ole oikein ihastunut ajatuksesta.




The works started finally as evidenced by the pictures enclosed. My project manager Petri tells me that the location of the house has to be moved appr. 3 meters to the right seen from the lake in order to avoid bombing out the ground rock. I am not so fancy about this proposal.




6 kommenttia:

  1. Oivan onkin mukava katsella kuvia rakentamisesta eikä aina olla itse rakentajana.
    Nyt tämä projekti vaan alkoi niin myöhässä että tuskin pääsen paikanpäälle katsomaan ,ihan vaan terveydellisistä syistä.
    noista kuvista en osaa paikallistaa talon paikkaa, vaikka siinä näkyykin sähköpylväs mistä taloon menee yksi vaivainen lanka.
    piirrä skitsi...maneekö se tie talon alle ja kaivetaan rikki, joten talon tai autotallin tasolle ei ole asiaa, jos sinne puuron keitolle haluaa,

    VastaaPoista
  2. Hei isä

    Se kaivinkone kaivaa mäen päällä ja se pylväs joka näkyy kuvassa on vanha puhelinpylväs, joka on/oli ylätasanteen parkkipaikan reunassa. Tielle ajetaan soraa (sepeliä?), jotta se kestää ensi vuoden raskaan liikenteen. Nyt tehdään vain pohjat ja peitetään talveksi. Talo tehdään ensi vuonna lämpimillä.
    Ritva

    VastaaPoista
  3. Kävimme edellisenä viikonloppuna tsekkaamassa tilanteen. On ihan kiva seurata näin projektin etenemistä, vaikka onkin lyhyt matka käydä paikan päällääkin.
    Sirkka

    VastaaPoista
  4. Äiti hirvittelee sitä kallion kallista louhintaa.Maasto ja kallion pinta näyttää tasaiselta, että etteikö talo voi istua vähän korkeammalla kallion päällä, kun toisella reunalla on korkeampi kivijalka. Niinhän se makaa entinenkin talo sokkelin päällä rinteessä. Kerrotaan jo tässä vaiheessa että haapamäellä on käyttöä vanhan ikkunoille karmeineen, ainakin olohuoneen ikkunat ja kaikki talon lasit jotka on samaa kokoa, niistä tulee tuplat.irrottaja ja noutaja tulee haapamäeltä kun aika on esillä.
    Muistelemme Mantilon kalamajaa joka on sileän kallion päällä ja pihalla tanssittiinkin tasasella kalloilla.

    VastaaPoista
  5. jospa Juha tai Sami kertoisi mihin ne valtavat maamassat ja kannot on ajettu, kun ei selviä ainakaan kuvista. kone vain on penkan päällä.
    ja vielä,,,joko tie on tehty omalle maalle sinne reunaan, ja sieltä edelleen saunalle ,kun on koneet paikalla?

    VastaaPoista
  6. Hei isä

    Tie on entisellä paikallaan. Se on paras kulkuväylä talolle ja minullahan on siihen rasiteoikeus. Tien saunalle olisi tietysti voinut perustaa jo tässä vaiheessa, vaan eipä tullut mieleen kun maanrakennusurakkaa määriteltiin. Keskityttiin vain talon perustusten tekemiseen. Täytyy hoitaa asia ensi vuonna kun olen itse paikalla.
    Kivimassat on siirretty itärajalle ja niistä tehdään aikanaan kiviaitaa sille puolelle. Muusta maamassasta en tiedä, minne työnjohtaja on ne päättänyt sijoittaa.

    VastaaPoista